"Včelina", tak nazývám tuto příchuť.
Tento výrobek už začíná mít své místo na trhu. Velmi dobře se hodí ke zpestření jídelníčku, ale také jako doplněk stravy, kterým lze snížit alergickou reakci na polétavý pyl.
Pyl, který včely nosí do úlu, nazýváme rouskový. Tento pyl včely v úle zpracují (fermentují) a ukládají ho do buněk – tím vzniká pyl zvaný perga. Včelí pyl je nejbohatším zdrojem aminokyselin, vitamínů a minerálních látek, jaký byl zatím objeven. Pyl je nejdokonalejší jídlo a je to mimořádný zabiják nemocí v počátečních stádiích.
Pyl má úžasné léčivé účinky. Užívá se vždy krátkodobě – nejlépe v řádech týdnů. Může pomoci při: růstových bolestech dětí, po těžkých a vyčerpávajících nemocech, operacích, a úrazech. K léčbě prostaty, k posílení imunitního systému. Pomáhá také při stavech vyčerpanosti, duševního vypětí či stresu.
Pozor by si měli dát alergici, dále ti, co mají nemocné ledviny, či ti, co dlouhodobě užívají léky. Pokud si nejste jistí, radši se poraďte s lékařem, zda je pro Vás pyl jako doplněk stravy vhodný.