Vosk na smažení
...z Medového Dvorku
Vosk na smažení
Vosk na smažení se u nás v Medovém Dvorku vyrábí zásadně ručně. U tohoto výrobku dbáme na vysokou kvalitu včelího vosku. Vosk získaný od včel několikrát vyčistíme. Vosk se čistí převařením a následným ztuhnutím a to tolikrát, dokud se nedocílí absolutní čistoty.
Včelí vosk je pro lidský organismus nezávadný a je bez kalorií.
Jedná se o alternativu oleje či sádla.
Použití:
Včelí vosk se hodí nejlépe na smažení palačinek, lívanečků, různých placiček, volských ok, či jinak smažených vajec atd. Není vhodný na velkou vrstvu - např. na smažení řízků.
Rozpalte pánev. Kostičkou vosku potřete pánev - použijte velmi malé množství. Já potírám několika tahy ("napíšu písmeno N, nebo Z"). Nepotírám před každou palačinkou, ale zhruba každou 3.-4. Zbytek vosku skladujte v čistotě, suchu a mimo tepelný zdroj.